Sporten in de polder (met dank aan de Boni!)

Zondag 6 juli was het zover: (bijna) alle jeugdleden van BC Krommerijnstreek gingen op pad voor de "Boni-buitenactiviteit" (het uitje dat was georganiseerd van de opbrengst van de Boni-jeugdsponsoractie van afgelopen najaar). Wat iedereen te wachten stond, was een verrassing, maar dat je vies zou kunnen worden, was bekend. Toen iedereen zich in de woonkamer van Jos en Ellen had verzameld en de autoindeling was bepaald (bedankt chauffeurs!), gingen we op weg naar de Boer-inn in Kamerik voor een middagje poldersporten!

Aldaar werd de groep in drie teams van 10 à 11 personen verdeeld, waarna iedere groep zijn teamnaam bekend maakte: "De Jostiband" (het team van Jos), "De Vlaaien" (het team van Eeske) en "De Polderprutsers" (het team van Ellen). Nu kon de strijd gaan beginnen!

Het weer zat redelijk mee: mooie wolkenlucht met zonnige periodes, graadje of 22 en wat wind erbij. Prima weer om tussen de schapen (en hun uitwerpselen) achterstevoren te steppen, een denkbeeldige rivier over te steken op (lege!) bierkratten, kruiwagens beladen met de lichtste teamleden rond te rijden en op een ijzeren A de samenwerking binnen het team te beproeven. Maar toen mocht het wel wat spannender, we zouden toch vies worden?!?

Hadden we dat nou maar niet gezegd. Want dat werd slootjes oversteken via hangende autobanden, slap gespannen touwen en netten, waarbij de armspieren goed werden getraind. Het werd steeds moeilijker om droog te blijven... En ja hoor, bij het eennalaatste onderdeel gaf Jos het goede voorbeeld. Hij ging bijna kopje onder toen hij als eerste de toch wel brede sloot over wilde steken, maar de rubberen loopmat op drijvende tonnen niet zo stevig in balans bleek. En waar er één schaap over de dam is (of in dit geval in de sloot ligt) volgen er meer. De een na de ander kukelde er in. En zwemmend kon je net zo makkelijk punten verdienen, het water was eigenlijk best lekker! De laatste drooggeblevenen werden nog even op de proef gesteld bij het laatste onderdeel: touwslingeren over een stinkende met kroos gevulde sloot. Wie het aandurfde, viel erin (op een enkeling na die het touwslingeren wel onder de knie had).

Gelukkig waren er fijne warme douches om al het kroos van je af te spoelen en (na een tijdje wachten) een lekker drankje en frietje na. En er werd ook nog even bekend gemaakt wie deze natte strijd had gewonnen ..... (tromgeroffel) ..... team De Jostiband had de meeste punten verdiend en ging er met de felbegeerde kaasschaaf vandoor!

Nog even allemaal op de foto en snel richting Odijk voor de rest van de jaarafsluiting samen met de seniorleden van de club: een badmintontoernooitje met een verrassende twist en een gezellige barbecue. Van sporten word je hongerig. En van slootje zwemmen helemaal. Gelukkig was er genoeg voor iedereen. Het bleef nog lang onrustig in Odijk...

En wisten jullie dat BC Krommerijnstreek het komende najaar ook weer mee doet met de Boni-jeugdsponsoractie? Wie weet wat we volgend jaar voor leuks kunnen organiseren van de opbrengst.....