Winst bij de Regio Junioren Kampioenschappen!

Op 8 en 9 februari is er in Amersfoort het RJK (Regio Junioren Kampioenschappen) gespeeld. Twee jeugdleden van onze vereniging (Lars en Ruben van Dam) hebben daaraan meegedaan. Zij speelden respectievelijk mee in de categorie "Onder de 13 jaar" en "Onder de 11 jaar".

Op zaterdag was alleen Lars aan de beurt voor zijn enkel. Na een aantal spannende poulewedstrijden kwam hij in de halve finale terecht. Daar moest hij een aantal uurtjes op wachten. Dat is altijd lastig! Maar uiteindelijk heeft hij de wedstrijd gespeeld en ………gewonnen! Dus voor zondag had hij in ieder geval een finale enkel staan. Wat zou de dubbel gaan worden?

Ruben mocht op zondag zijn wedstrijden in de enkel en dubbel spelen. Zijn eerste enkel was direct een zware pot. Maar hij gaf niet op en heeft zichzelf helemaal gegeven. Jammer genoeg heeft hij deze partij verloren. Hij is tweede in zijn poule geworden en ging dus niet door naar de halve finales.

Ondertussen was Lars, samen met zijn Chemps-maatje Jasper, aan de dubbelpartijen begonnen. De poulewedstrijden hebben ze allemaal gewonnen. Ze mochten door naar de finale!

Ook Ruben ging op voor zijn dubbel. Hij en zijn Chemps-maatje Thijmen waren goed bezig in hun poule. Zij wonnen uiteindelijk al hun wedstrijden. En hadden daarmee de eerste prijs te pakken. Super gedaan!

Voordat Lars aan zijn finale dubbel mocht beginnen, moest hij eerst nog die finale enkel spelen. Deze moest hij spelen tegen Bart Hoksbergen (de nummer 8 van Nederland in zijn leeftijdscategorie!). Eens zien hoeveel punten Lars kon scoren. Zo gek nog niet gedaan. Met een 21-14 en 21-9 heeft hij de wedstrijd verloren, maar is dus zeker niet weggespeeld. Je mag trots zijn op jezelf!

Toen kwam de dubbelfinale van Lars. Hij was goed warm, net als zijn maatje Jasper. Het was een leuke pot om naar te kijken. Uiteindelijk wonnen zij deze met prima cijfers: 21-16 en 21-13.

Al met al, Ruben een eerste prijs en Lars een eerste en een tweede prijs, was het een geslaagd toernooi.

Namens heel BC Krommerijnstreek, van harte gefeliciteerd, Lars en Ruben!