Beperkingen tot 19 december 2021

30 november 2021

Helaas is het voorlopig niet toegestaan om na 17:00 uur te sporten in sportlocaties binnen of buiten. Dat is bekend gemaakt op de corona-persconferentie van afgelopen vrijdag.

Voor onze vereniging betekent dit het volgende:

  • De jeugdtrainingen gaan niet door.
  • De laatste seniorentraining, die nog gepland stond voor 8 december, gaat niet door.
  • De vrije speelavonden op woensdag en vrijdag gaan niet door.
  • Competitiewedstrijden die 's avonds gepland staan, zoals onze thuiswedstrijden, gaan niet door.
  • Competitiewedstrijden die overdag gepland staan (enkele uitwedstrijden) mogen wel doorgaan, mits deze vóór 17:00 uur kunnen worden afgerond. De bond heeft bepaald dat alle wedstrijden met een aanvangstijd van 14:30 uur of later niet doorgaan. Is de aanvangstijd vóór 14:30 uur, dan gaat de wedstrijd wel door.
  • Bij de badmintonactiviteiten die overdag nog wel plaatsvinden (vooralsnog dus alleen enkele uitwedstrijden) is een coronatoegangsbewijs verplicht. Je houdt 1,5 meter afstand onderweg naar de zaal, langs de kant of in de kleedkamer of kantine. Ook moet je een mondkapje dragen in de sportaccommodatie onderweg naar de zaal, in de kleedkamers en de kantine. Maar heb je klachten of is er iemand in je gezin/huishouden positief getest, dan kom je niet badmintonnen. 
  • Bovenstaande geldt in ieder geval tot 19 december. Hoe het daarna gaat, hangt af van de coronaregels die dan gelden.

We zijn nog bezig om een alternatief te vinden binnen de toegestane sporttijden. Zodra we meer weten, zullen we dat uiteraard laten weten. We bekijken steeds wat er mogelijk is. We houden ons hierbij aan de algemeen geldende coronamaatregelen en de adviezen en regels van de badmintonbond.

We hopen iedereen snel weer in goede gezondheid te zien in de sporthal, zodra dat weer mogelijk is.